Bådudlejning

Der er mulighed for at leje jolle med påhængsmotor (og redningsveste) nede ved den lille ”Småbådshavn” i byen. Det er meget billigt, og virkelig en oplevelse værd. Der er 52 øer i den lokale sø, så der masser at opleve på vandet. Sidst kostede det vist SEK 120:- for 4 timer. Spørg i den lokale købmand, eller se opslaget på opslagstavlen nede ved havnen.

Kanoudlejning

Det er muligt at leje kanoer i den sø der ligger i Rydsnäs. Henvendelse skal ske til Aggarps Gård på tlf. 0381 501 57.

Skurugata & Skuruhat

Skurugata er en ca. 800 m lang klippekløft, hvor bredden varierer mellem 7 og 24 meter. På det dybeste sted er der ca. 60 m. høje klippevæge. Det er ofte muligt selv om sommeren at støde på sne. Tag derfor en ekstra trøje på inden I begiver jer ud på denne tur. Beregn ca. 1 time til selve gåturen. Skurugata er beliggende mellem Rydsnäs og Eksjö.  Ca. 18 km fra sommerhuset.

Brantafall

Det er et specielt-  og om foråret meget smukt vandfald. I nærheden af dette ligger en have der hedder Helgesfall der er fyldt med træsskulpturer lavet i naturens egne former. Ligger ca. 5 km uden for Rydsnäs.

Kleva Gruva

Sveriges ældste kobber- og nikkelmine. Minen blev åbnet i 1691 og er dermed den første af sin slags i Sverige. Gennem 200 år er der hentet malm op fra Kleva Gruva. Man kan gå rundt i de nogle af de mere end 6 km gange og sale og bl.a. se en stor indsø. www.klevagruva.com

Bademuligheder

Der ligger en dejlig badeplads i Rydsnäs (ca. 700 meter fra huset). Kør forbi kirken og drej til venstre første gang af en lille grusvej.   Ned af denne vej ligger også ”Rydsnäs Camping” og ”Rydsnäs Marina”. Det lyder af meget mere end det er. J   Der er også bademuligheder i Eksjö og i byen Asby.

Fiskeri

De mange søer i området indeholder et rigt fiskeliv bl.a. gedder, aborrer m.m. Fiskekort til søen i Rydsnäs kan købes i den lokale købmand i byen . Fiskeri i Eksjö på tlf: 0381 450 30

Turistkontor

Yderligere oplysninger om udflugter og seværdigheder i området kan hentes på turistkontoret i Österbymo tlf: 0381 603 35

Træbyen Eksjö

Ca. 15 min kørsel fra Rydsnäs. Her kan der handles dagligvare f.eks. i Willys der har et stort udvalg. Gå en tur i de små gamle gader og spis en frokost på byens stadshotel. Der er også flere middagsrestauranter og Pizzeriaer og et bredt udvalg af forskellige butikker. Der er mere end 60 gamle træhuse som er fredede og på UNESCO’s liste over bevaringsværdige monomenter. Byen har netop fået en Burger King ved indkørslen til byen. Der ligger en minigolfbane ved byens Campingplads.

Tranås by

Ca. en halv times kørsel fra Rydsnäs. Større by med div. indkøbsmuligheder. Engang kendt som Sveriges pels mekka. Firmaet Stiga er beliggende i Tranås.

Österbymo by

Ca. 12 km fra Rydsnäs. Hovedby for YDRE kommune.  Lille by der dog har alle fornødenheder som apotek og systembolag.

Jönköping

Smålands ”Hovedstad”. Har alt inkl. stort indkøbscenter A6, med tropehus, 27 hullers golfbane Mcdonalds m.m.

Del siden